Viure els capvespres d’estiu a la Masia d’en Cabanyes: arquitectura neoclàssica i jardins romàntics, amb copa de cava

Les visites i activitats a la Masia d’en Cabanyes retornen després del Vida Festival, amb una programació especial d’estiu i una proposta d’activitats educatives, a partir de la tardor.

Durant els mesos d’estiu es podrà gaudir de diverses visites guiades al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i a l’Espai Goya, dels Capvespres a la Masia d’en Cabanyes i d’una tarda de conte i xocolatada, amb motiu de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú.

 

 

Capvespres a la Masia d’en Cabanyes

El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes – Masia d’en Cabanyes obre les seves portes durant les tardes de finals de juliol i agost, i proposa gaudir dels capvespres i les postes de sol als jardins romàntics i a la porxada, prenent una copa de cava de quilòmetre zero, produït pel Celler de Viticultors de del Garraf.

Es proposa també un viatge en el temps a través de la història, l’art i la vida quotidiana dels Cabanyes i el seu llegat, la nissaga vilanovina que va marcar la història del Romanticisme a Catalunya i que va fer construir la Masia com a lloc d’estiueig. Un  palau neoclàssic a les afores de la ciutat de Vilanova i la Geltrú des d’on s’albira la llunyania del mar i es conviu amb el verd del bosquet.

Els Capvespres a la Masia d’en Cabanyes s’inicien a les 8 del vespre, amb visita a la casa-museu, i es prologuen fins a les 10 de la nit amb les gandules, el cava i refresc pels infants, sota els arbres i porxades. Les dates programades per enguany són: 26 de juliol, i l’1, 9, 16, 23 i 30 d’agost.

Per a participar-hi, cal fer inscripció prèvia enviant un correu a info@arccultural.cat o trucant al  telèfon 639 868 491. El preu de l’activitat es de 7 € per adults, i gratuït per infants fins a 14 anys.

 

Visites al CIRMAC

De manera especial, el CIRMAC obre a l’agost en el seu horari habitual i ofereix visites guiades a la casa-museu durant tots els caps de setmana, a les 11 h, 12 h i 13 h.

Així mateix, els diumenges 14 de juliol, 4 d’agost i 1 de setembre s’oferirà la visita “El Col·leccionisme i Goya a la Masia d’en Cabanyes” a les 12 h, en aquest cas de manera gratuïta.

 El CIRMAC i la Festa Major de Vilanova i la Geltrú

El CIRMAC també vol celebrar la Festa Major de Vilanova i la Geltrú amb la ciutadania. Per aquest motiu, els dies 27 i 28 de juliol s’oferirà gratuïtament la visita guiada “Descoberta del Centre d’Interpretació del Romanticisme, el llegat Cabanyes i l’espai Goya”, a les 11 h, 12 h i 13 h. 

 

En família: conte i xocolata

El dijous 1 d’agost a les 6 de la tarda Àstrid Pamplona i Anna Candela, membres de l’Associació Cercavila de l’Imaginari, explicaran el conte “Un estiu diferent” a la porxada de la Masia d’en Cabanyes.

La cercavila de l’Imaginari, que es realitza cada 6 d’agost amb el protagonisme de nens i nenes de la ciutat, recorda amb música, dansa i colors, un conjunt d’elements històrics i llegendaris de la nostra identitat col·lectiva. Històries i llegendes de la comarca del Garraf que s’explicaran a la Masia uns dies abans de la Festa Major.

Aquest conte de Xavier Raventós, il·lustrat per Carles Hernández i editat l’any 2016 pel Cep i la Nansa, descobreix les històries que s’amaguen darrere d’aquesta cercavila.

Amb aquesta activitat, la Masia d’en Cabanyes invita a conèixer les tradicions vinculades a la Festa Major de Vilanova i la Geltrú. Després del conte, Coquo ofereix una xocolata amb melindros per a la canalla. L’accés és gratuït i no cal fer reserva.

 

Programa d’Activitats Educatives

A partir de setembre el professorat pot planificar visites i activitats al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes.

La Masia d’en Cabanyes ha tancat aquest curs amb nombroses visites educatives, amb presència d’escolars que han desenvolupat alguns dels tallers que s’hi ofereixen: “La Masia d’en Cabanyes: bosquet, art i cultura”,  “Una casa ben curiosa i singular”, “Els Cabanyes, el segle XIX i el Romanticisme”, “Cultura i esport a la Masia d’en Cabanyes” i “Història i modernitat: els ‘Disparates’ de Goya”.

De manera especial es destaca l’apadrinament de l’Institut Manuel de Cabanyes en el marc del programa “Apadrinem el patrimoni”, amb el doble coneixement dels seus alumnes a través de la visita al CIRMAC i de les lliçons als espais on va viure i crear  Manuel de Cabanyes. Aquest programa ha comptat amb la col·laboració d’Eduard Juanmarti i Teresa Guiluz, docents de l’Institut Manuel de Cabanyes de Vilanova i la Geltrú.

Podeu consultar les propostes del PAE aquí