Aquest dissabte visita temàtica sobre els orígens i originalitats dels mobles de la Masia d’en Cabanyes

Llit de Manuel de Cabanyes

Amb la visita temàtica “Orígens i originalitats dels mobles de la Masia d’en Cabanyes” d’aquest dissabte a les 12h, finalitza aquest cap de setmana el cicle d’activitats de primavera al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC).

A través d’aquesta visita, a càrrec de Carmen Lara, restauradora especialitzada en mobles i doctorada en Belles Arts, es farà un recorregut per la història i la procedència geogràfica dels mobles de la família Cabanyes. Mobles que fan viatjar en el temps, ja que mostren la moda i el disseny del segle XIX en el mobiliari i expliquen les relacions comercials de la família i els seus viatges.

En aquesta ocasió, la visita vol deixar constància del valor patrimonial dels mobles que hi ha a la Masia i que formen part de la globalitat del relat cultural que es pot descobrir al visitar la Planta Noble. A l’inventari de la Masia, a més d’obra pictòrica i llibres, hi té molta importància el mobiliari ja que explica també qui eren els Cabanyes i com vivien.

La proposta forma part de l’objectiu del CIRMAC de fer estudi i divulgació sobre els mobles històrics per a evidenciar que aquests són una mostra més del model de vida dels Cabanyes. Es vol recordar també que a la Masia d’en Cabanyes hi ha algunes peces rellevants com el llit del poeta Cabanyes, de fusta de palissandre i amb teixit de cotó estampat pel cobriment del dosser i la “vanova” o cobrellit.

També es vol posar de relleu el conjunt de mobles que hi ha a la biblioteca, com les cadires de la taula central de la biblioteca, de cirerer estil Shaker, de fusta molt fina, barres llises i potes lleugerament inclinades, així com les cadires voyeur, també dites de fumador.