La Masia d’en Cabanyes participa a les Jornades Europees del Patrimoni

JEP2014

La Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú participa aquest cap de setmana a les Jornades Europees de Patrimoni, creades pel Consell d’Europa l’any 1991. A Catalunya aquestes jornades comptem amb l’impuls del Departament de Cultura, a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i amb la col·laboració de diversos municipis, que organitzen activitats gratuïtes per fomentar el coneixement i respecte pel patrimoni cultural.

Dins la programació d’activitats de la Masia d’en Cabanyes destaca la visita temàtica “Un Palau de Masia”, que conduirà l’arquitecte vilanoví Pere Marsé el dissabte 27 a les 12h. Es tracta d’un recorregut per l’arquitectura i les singularitats de la Masia d’en Cabanyes, que l’han feta mereixedora del reconeixement de Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric. Un exemple únic al nostre país de l’arquitectura del neoclassicisme català de finals del segle XVIII, influenciada per un corrent marcadament italià.

Visita Pere Marsé

També s’ha programat el taller infantilCom vivien abans ?…descobrim el segle XIX”, una activitat que combina visita comentada a la Masia i un taller que apropa els infants a les arts plàstiques, la literatura, la navegació, l’agricultura, el comerç i el col·leccionisme. Aquesta activitat, que es realitzarà el diumenge 28 a les 11h, és gratuïta, però cal fer reserva prèvia aquí

Durant tot el cap de setmana es podrà visitar la Masia d’en Cabanyes de forma gratuïta,divendres 26 hi haurà Jornada de portes obertes entre les 11h i les 14h, amb visites autoguiades i dissabte 27 a les 11h i a les 13h i diumenge 28 a les 12h i a les 13h hi haurà visites guiades.