Capvespres d’estiu: Patrimoni i cava al Jardí de la Masia d’en Cabanyes

Cara A_baixa

Els Jardins de la Masia s’obren a la ciutadania els capvespres d’agost per gaudir d’una visita guiada al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, per descobrir les estances i la col·lecció artística del segle XIX, acompanyat d’una copa de cava. Així la Masia d’en Cabanyes, de Vilanova i la Geltrú, canvia la programació de visites durant l’estiu i proposa que enlloc de descobrir-la al matí, s’hi aprofiti el capvespre.

“Capvespres al Museu”, té la voluntat d’ensenyar i mostrar la Masia d’en Cabanyes, un dels tresors patrimonials del Garraf, construïda el 1798 i considerada un cas excepcional en l’arquitectura de la Catalunya de finals de segle XVIII.

Mostrar la Masia en aquest moment especial de l’any – l’estiu – permet gaudir d’un dels espais que la fa més singular i especial: els seus jardins i els seus espais verds. És una proposta per gaudir del jardí a l’ombra dels arbres, acompanyats de la façana neoclàssica de la Masia. Es recorda que aquesta façana i la globalitat de la Masia ha rebut recentment el reconeixement de Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric i que és un edifici significatiu del primer període del neoclassicisme català, amb aspectes que il·lustren la seva influència italiana.

L’activitat es planteja amb maridatge de cava, fruit de la col·laboració i gentilesa del Celler de Viticultors del Garraf. El nexe d’unió dels Cabanyes i la vinya ve de lluny. Els Cabanyes van viure en la vinya les raons de la seva prosperitat. Ells, com d’altres propietaris, van apostar pel conreu de la vinya i el seus vins i aiguardents van viatjar arreu d’Europa i del món, ja que l’empresa Cabanyes, Fuster & Cia va fer-ne exportació entre Europa i la Mar Bàltica. Un relat de passat que és viu a la Masia d’en Cabanyes i també a la globalitat del Garraf, ja que en els darrers anys s’ha incrementat en un 10% l’extensió d’hectàrees conreades de vi, gràcies entre d’altres raons al Celler de Viticultors del Garraf.

El vi, el cava, els jardins, el relat empresarial i cultural dels Cabanyes es fusionaran cada cap de setmana a “Els Capvespres a la Masia d’en Cabanyes”, una proposta que també es vol que sigui coneguda i utilitzada pel públic familiar, fruit que els jardins oberts esdevenen un lloc de gaudi pels més petits.

Les visites dels capvespres es realitzaran els dies 9, 10, 16, 17, 23, 24, 29 i 31 d’agost, de 19h a 21h. El preu de l’activitat és de 4€, entrada gratuïta per a infants fins 7 anys. Aquestes visites són dinamitzades per Arc Gestió Cultural. Per a més informació: 639 868 491 (Jordi Pérez), info@arccultural.cat. Hi haurà servei de bar.

D’altra banda, les visites guiades dels matins (a les 11h, 12h i 13h) es realitzaran fins a aquest cap de setmana (26 i 27 de juliol) i es reinicien el 6 de setembre en aquest horari habitual. Els dies 2 i 3 d’agost la Masia romandrà tancada.

 

Cara B_baixa

Podeu descarregar-vos el programa fent clic a Capvespres al Museu 2014.

Més informació sobre la Masia d’en Cabanyes fent clic aquí.